לעיר "אֶדָאם" – Edam שבצפון הולנד, מורשת מסחר היסטורית ארוכת שנים. העיר היתה במשך מאות שנים מרכז לייצור גבינות ולסחר ימי. לגבינות המיוצרות במחלבות המקומיות, שם עולמי בזכות טעמן הייחודי שמקורו בחלב הבקר הגדל בשטחי מרעה טבעי הנמצאים על מרחבי ים שיובשו. כתוצאה מכך, האדמה ורוח הים המלוחים יוצרים גידולי מספוא בעלי תכונות מיוחדות המשפיעות משמעותית על טעמו ואיכותו של חלב הפרות הרועות בשטחים אלה.
ידע ייצור הגבינה הייחודית של צפון הולנד הנקראת בהולנדית "בִּימּסְטֶרְ-קָאז" – Beemster Kaas עובר מדור לדור מזה שנים רבות. לגבינה תכולת מלח נמוכה והיא בעלת מרקם רך וחלק. בימי הביניים נמכרה הגבינה לבלגיה, ללוקסמבורג ולצרפת. ועם השנים, שכלול וקלות אמצעי התחבורה, נמכרת הגבינה המיוחדת לכל רחבי העולם.
יום שוק הגבינות, משמר ב -" אֶדָאם" בדומה לשוק הגבינות בעיר ההולנדית "אָלקּמָאר" – Alkmaar, מסורת צבעונית רועשת בת מאות שנים, שתחילתה במאה ה – 15. הקונים המוכרים והסבלים לובשים בגדים לבנים ולראשם מקבעות מקושטות ותזמורות כלי נשיפה המורכבות מבני המקום, מנעימות את תהליכי המסחר והעמסת הגבינות.
בתהליך הקניה, הסוחר קודח חור בגבינה באמצעות מקדח מיוחד, מוציא את תכולת הקדח ובודק את איכותה וטעמה של הגבינה. על פי האיכות והטעם מנהלים הקונה והמוכר את המשא והמתן על מחיר הגבינה.
והיה ויש הסכמה בין השניים, אזי המחיר "תופס" לכל הגבינות במקבץ הייצור המוצע לקונה. בתום המשא והמתן, הגבינה מועברת לבית השקילה על גבי עגלות יד ועל גבי מנשאים מיוחדים דמויי אלונקות ומשם לכלי הרכב או לסירות.
כל אירועי הסחר המתקיימים על פי המסורת העתיקה, נראים משעשעים, אך הם עסקיים ואמיתיים בהחלט.
השוק מושך אליו אלפי צופים, זרים ומקומיים הבאים לצפות בתהליכי מכירה/קניה בשוק סיטונאי שאין דומה לו בארצות אחרות.
הוספת תגובה