צוּקִיגִ'י – שוק הדגים הסיטונאי של טוקיו

איפה: ,
מתי: בכל חודשי השנה / לא בכל יום.

שוק "צוּקִיגִ'י" – Tsukiji הוא שוק הדגים הסיטונאי של טוקיו. הדגים, דגי טונה גדולים, נמכרים לסוחרים ובעלי מסעדות כשמחיר הדגים נקבע בהליך של מכירה פומבית קולנית ורעשנית. את תהליך המכירה הייחודי מלווים תיירים רבים המגיעים מכל העולם לצפות בשוק המיוחד שאין דומה לו בשוק מקום אחר.

מידי יום בשעה 3 לפנות בוקר השוק מתעורר לחיים ואנשיו מכינים את דגי הענק למכירה. המארגנים מניחים את הדגים לתצוגה על משטחי עץ נמוכים, בודקים את איכותו של כל דג ומעריכים את עלותו. בשעה 05:00 מכוּנס באולם השוק קהל הקונים והכל מוכן לתחילת המכירה הפומבית.

הכרוז מציג דג ושואל בצעקות מתנגנות את ציבור הקונים כמה הם מוכנים לשלם עבור הדג המוצג, הסוחרים מציעים מחירים , הכרוז חוזר על ההצעות וכמו בכל מכירה פומבית נסגר מחיר מוסכם מול אחד המציעים והכרוז עובר לדג הבא. בתום המכירה, בשעה 06:15, מגיעים הסוחרים וכל אחד לוקח את הדגים שרכש, חלקם עובר לשוק הקמעונאי ומציע את נתחי הדג שנקנה לא מכבר לקונים הפרטיים, האחרים עמיסים את הדגים על רכבם ונוסעים ומסעדות ולמטבחים העסקיים.

הביקור בשוק מתקיים אך ורק בסיורים מאורגנים ודורש תאום מראש. בנוסף, הסיור מחייב השכמת בוקר מוקדמת שלא תמיד נוחה לתייר, אך שווה את הוויתור על 3 שעות שינה כדי לראות צורת מסחר ייחודית, המשמרת מסורת ותרבות עסקית שלא ניתן לראות כמוה במערב.

רשימת בתי המלון המומלצים ביותר באזור טוקיו והסביבה:
מלונות באזור טוקיו:
Booking.com

סרטוני וידאו


מידע נוסף הקשור לאירוע

ליצירת קשר:
TOKYO METOROPOLITAN WHOLESALE MARKET SANITATION INSPECTION STATION
5-2-1 Tsukiji Chuo-ku,Tokyo 104
TEL.03-3543-4176
FAX.03-3542-2790

חשוב לתשומת לבך !
יש לקחת בחשבון את האפשרות שפרטי האירוע עשויים להשתנות ע״י מארגניו. לאור כך, ברצוננו להדגיש בפניך את המלצתנו שלפני ביצוע סידורי נסיעה כלשהם, עליך לבדוק ולברר עם המארגנים את תקפותם ועדכניותם של פרטי האירוע הנ"ל.

הוספת תגובה

כתיבת תגובה חדשה

האתר משתמש בעוגיות דפדפן (cookies) על מנת לספק את חווית השימוש הטובה ביותר באתרינו, על ידי המשך שימוש באתר זה אנו מניחים כי הינך מאשר את המשך השימוש בעוגיות אלו, לחץ כאן כדי לקרוא את מדיניות עוגיות הדפדפן שלנו.