עיר הנמל הקטנה "גלקסידי" (Γαλαξίδι Galaxidi) הנמצאת ביבשת, בחלקה הדרום מרכזי של יוון, צפונית לפלופונז, מתכסה מידי שנה בלמעלה מטונה וחצי של קמח צבעוני, המושלך על ידי המקומיים והתיירים הרבים המגיעים בהמוניהם מכל רחבי העולם "לקרב המטורף".
מלחמת הקמח המסורתית מסמלת את סוף עונת הקרנבלים. המורשת ההיסטורית, הסיבות לאירוע, ומה הוא בא לסמל, נותרו בערפל עד היום. המסורת המקומית מספרת שבמאה ה- 19, עת היות יוון תחת שלטון האימפריה העותומאנית, חל איסור על קיום קרנבלים. למרות האיסור, התושבים היו רוקדים ברחובות כשפניהם צבועים בפחם, כאות מחאה והתנגדות לממשל. מאוחר יותר נוספה לריקודים המפוחמים גם תופעת השלכת הקמח הצבעוני.
למרבית האירוניה שבדבר, חגיגות/מלחמות הקמח המסורתיות, מתקיימות דווקא ביום המוכר בנצרות היוונית האורתודוקסית המזרחית, כיום "שני הנקי", זהו היום המסמל את תחילתו של צום הפסחא הנוצרי אורתודוקסי.
ביום החג, הרחובות מתמלאים מאות בני אדם הלובשים חליפות פלסטיק, פניהם צבועים בפחם שחור, על עיניהם משקפי מגן, ועל פיהם ואפם מסיכות אבק. הם נראים רוקדים ברחובות וזורקים אחד על השני כמויות עצומות של קמח בצבעים שונים.
לתיירים הרבים שאינם לוקחים חלק בקרבות ובאים רק לצפות בהם תימצא תמיד "עמדת צפייה נקייה" ממנה ניתן יהיה לצפות בהנאה בקרבות השמחים. זהו אירוע פרוע עם הרבה שמחה והומור.
הוספת תגובה