
מרוץ הגרנד פרי הראשון של טורקיה התקיים לראשונה על המסלול שנחנך בשנת 2005. מאז, טורקיה מארחת את התחרות, שומרת על המסורת, ומקיימת מידי שנה בתחילת חודש אוגוסט במסלול המרוצים "איסטנבול פארק" - Istanbul Park Circuit, את מרוץ מכוניות הפורמולה1 -Formula 1 היוקרתי.
זוהי אחת מ–17 תחרויות שנתיות המתקיימות ברחבי העולם: אוסטרליה, מלזיה, בחריין, ספרד, מונקו, קנדה, ארה"ב, צרפת, בריטניה, כלל אירופה, הונגריה, טורקיה, איטליה, בלגיה, יפן, סין וברזיל.
בתחרות של טורקיה כמו ביתר המקומות, משתתפים נהגי מרוץ מקצועיים מכל העולם ואליהם מצטרף קהל נאמן ונלהב של מקומיים ותיירים רבים הממלאים את איסטנבול בהמתנה ובדריכות לצפייה במרוץ המפורסם המתקיים במסלול המרוצים של העיר.
בימי התחרות בתי המלון של איסטנבול עמוסים במיוחד ולכן המבקש להשיג חדר במחיר סביר רצוי שיבצע הזמנה מראש. גם כאן כמו בערים האחרות המקיימות את התחרויות מתארחים מידי שנה עשרות ידוענים מקומיים וזרים מכל העולם המגיעים במטוסים פרטיים ביאכטות מפוארות ובמכוניות פאר.
זוהי חגיגה אמיתי לאוהבי הספורט המוטורי.
|